Kakaovac, (lat. Theobroma cacao), malo je zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae koje raste u tropskim šumama Amerike. Prijevodom latinskog imena, njegovi se plodovi nazivaju ‘hranom bogova’, a koriste se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.

Kakao prah nastaje mljevenjem zrna kakaa i uklanjanjem masti (kakao maslaca) nakon čega dobivamo visokokvalitetni kakao u prahu senzualnog mirisa i okusa.

Važno je napomenuti kako njegova vrijednost nije samo u okusu. Kakao je bogat izvor vlakana i bjelančevina koje doprinose održavanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Također je izuzetno bogat antioksidansima koji su prijeko potrebni za normalno funkcioniranje organizma.

Preporučljivo je konzumirati do dvije žlice dnevno.

Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama. Kako biste pripremili toplu šalicu organskog kakaa, dodajte dvije čajne žličice kakaa u prahu u 2dcl toplog biljnog napitka (napitak od badema, riže, zobi…) i zasladite zaslađivačem Vašeg izbora.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BIOTIME KAKAO PRAH 150G”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)