Koštica marelice (»Prunus armeniaca«) je mekana unutrašnjost sjemenke marelice. Dobar je izvor željeza, kalija i fosfora te je jedan od najboljih izvora vitamina B17. Koštice marelice, koje se nazivaju još i »mareličini bademi« ili »gorki badem«, dolaze iz Armenije, nalazimo ih još i na sjeveru Kine, u himalajskoj regiji i u predjelima Azije.

Cijanid je kao sastavni dio amigdalina kemijski neaktivan i bezopasan običnom tkivu. Isto kao i kuhinjska sol (natrijev klorid), koja je bezopasna za konzumiranje i potrebna tijelu, a u sebi ima otrov – klor. Ako bi pojeli previše soli odjednom, naravno, oboljeli bi, što vrijedi i za bilo koju drugu tvar, a s time i za koštice marelice.

Upotreba: Koštice marelice možete konzumirati sirove ili ih sameljete u prah i posipate po juhama, povrću, voćnom soku ili pahuljicama. Također se mogu samljeti i popržiti, ulje se može upotrijebiti za kuhanje, salatne preljeve i kao losion za lice. 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “BIOTIME KOŠTICE MARELICE 125G”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)